Päihdepelisäännöt

PÄIHDEPELISÄÄNNÖT


Judo on kamppailulaji, jossa täysitehoinen kamppailu on mahdollista ilman kohtuutonta loukkaantumisriskiä. Se on tehokas itsepuolustuslaji, mutta myös erinomainen, monipuolinen liikunta/kuntoilumuoto. Harjoitukset ovat aina ohjattuja ja turvallisia. Niihin sisältyy mm. heittoja, kaatoja, sidontoja sekä myöhemmässä vaiheessa lukkoja ja kuristuksia. Ja juuri tämän turvallisuuden takaamiseksi, jokaisen, joka tatamille astuu, on oltava sataprosenttisesti läsnä. Ihminen, joka on päihtynyt, krapulassa tai vaikka liian väsynyt ei ole läsnä ja vaarantaa silloin niin oman kuin toistenkin turvallisuuden.

Dojokäytökseen ja vastustajan kunnioittamiseen kuuluu päihteetön toimintakulttuuri. Judosalilla, seuran tiloissa, leireillä tai kilpailupaikoilla eivät seuraa edustavat ole alkoholin vaikutuksen alaisena, krapulassa eivätkä polta tupakkaa, käytä nuuskaa tai juo energiajuomia.

Jokainen judoka on oman lajinsa ja seuransa edustaja. Kaikilla seuran judokoilla on vahva velvollisuus toimia esimerkkinä. Judokoilta edellytetään hyviä käytöstapoja ja kohteliasta kielenkäyttöä ja muiden kunnioittamista. Siihen kuuluvat myös terveet elämäntavat, mikä pitää sisällään päihteettömyyden ja savuttomuuden, johon kannustamme ehdottomasti myös harjoitusten, kisojen ja muiden seuran järjestämien tapahtumien ulkopuolella.

Kierrämme paljon kisoja ja leirejä ja on syytä muistaa, että seuran tapahtumissa tai kisamatkoilla ei tupakoida eikä käytetä nuuskaa, alkoholia tai huumaavia aineita ei myöskään urheilussa kiellettyjä aineita (doping) tai energiajuomia. Tämä sääntö koskee niin lapsia kuin aikuisiakin ja tällaiseen käytökseen puututaan aina välittömästi, riippumatta matkalla olevista perheen tai muiden seurojen ym. omista säännöistä. Kuka tahansa seuran toiminnassa mukana oleva voi seuran tapahtumissa koska tahansa puuttua päihtyneen henkilön toimintaan.

Koyama Ry:n arvoihin kuuluu terveellisten elämäntapojen edistäminen ja ehdoton pidättäytyminen dopingin käytöstä ja kannustaminen päihteettömyyteen ja savuttomuuteen.