Harjoitusryhmät ja -ajat

1.6.2021 alkaen harjoitukset kesätauolla. Mattojudo toimii kuitenkin kesälläkin sunnuntaisin klo 18-19. Suosittelemme omaehtoista liikuntaa vähintään 21h per viikko.

Uudet harjoitusajat tulevat nettisivuille elokuun alkupuolella.

 

Lisätietoja ryhmien vetäjiltä.

Vetäjät:
Samurainuoret: Juho Lahtinen, Samuel Salmela. Tiedustelut: juho.lahtinen@koyama.fi
Nuorten tehotreeni: Petteri Pohja & Late & Tomi: Petteri.Pohja@koyama.fi
Muksujudo: Henna Hyvönen: Henna.Hyvonen@koyama.fi
Peruskurssi: Emilia Melaranta: emilia.melaranta@gmail.com
Tekniikka/Aikuiset: Jani Suokanerva, Pasi Värinen, Veijo Saarinen ja Jorma Tuomi: Jani.Suokanerva@koyama.fi
Erkkajudo: Markku ja Täpi: Markku.Kaasinen@pp.inet.fi
Mattojudo: Jani Suokanerva jani.suokanerva@koyama.fi

----------------------------------------------------------------------------------


Judon osalta ohjeistusta on annettu liiton taholta näin: https://www.judoliitto.fi/uutiset/seurojen-harjoitusratkaisuja-kesakuussa-2020/

Katso urheilijan ohje Koronariskin vähentämiseksi.

https://www.lappilaiset.fi/assets/files/sites/5/2020/06/Urheilijan-ohje-1.pdf


Perhejudo ei ole tarjolla syksyllä 2020

PERHEJUDO
on tarkoitettu niille aikuisille ja lapsille, jotka haluavat kokea liikunnan riemua yhdessä.

Perhejudoon tullaan pareittain, eli yksi aikuinen ja yksi lapsi. Perhejudossa tehdään harjoitteita aikuinen-lapsi -pareina. Lapsi voi olla iältään 2-4 -vuotias ja aikuisella ei tarvitse olla aiempaa urheilu- tai judotaustaa, mutta ei se kiellettyäkään ole.

Tavoitteena on siis tehdä ryhmä, joka sopii kaikille ja sovittaa sisällöt syntyvän ryhmän mukaan.

Tärkeimpänä tavoitteena harjoituksissa on se, että koetaan liikunnan iloa yhdessä ja myös aikuisille tulee treeneissä hiki. Aikuisetkin tulevat siis tatamille liikkumaan ja hengästymään, eivät pelkästään lasten leikkivälineiksi.

 

MUKSUJUDO (5-6 -vuotiaat)
Judon voi aloittaa hyvissä ajoin, Koyamassa judoa opetetaan jo 5-vuotiaille. Aivan pienimmät opettelevat judoa luonnollisesti leikin varjolla. Tärkeää on myös opetella käytöstapoja ja ennen kaikkea toisen kunnioittamisen periaatetta.

Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja heittoja. Kun lapsi oppii jo pienenä tuntemaan kehonsa ja hallitsemaan sitä paremmin, hänellä on iän myötä paremmat edellytykset omaksua vaikeatkin judotekniikat niin, että ne ovat luontevia.

Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet sisäistänyt lapsi on henkisesti ja fyysisesti vahvempi myös judotatamin ulkopuolella.

Muksujudossa vastuuohjaajana syksyllä 2020 toimii Henna Hyvönen: Henna.Hyvonen@koyama.fi.
Kaudella 2020-2021 muksujudokan mukana tulee olla myös oma aikuinen, joka pääsee sitten osallistumaan huimiin peleihin ja leikkeihin. 

Treenejä ei pidetä syyslomalla 11.10.2020 eikä itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 Syyskauden viimeinen kerta pidetään 13.12.2020, jolloin meillä on pikkujoulutapahtuma.

Tammikuussa muksujudo jatkuu sunnuntaina 10.1.2021. Keväällä ei ole treenejä 7. tai 14.3.-21. (sovitaan myöhemmin) eikä pääsiäisenä 4.4.-21. Viimeinen treenikerta keväällä on 25.4.-21.


 

PERUSKURSSI (n. 7-10 -vuotiaat)
Syksyisin alkaa nuorten peruskurssi, jossa opitaan judoharjoittelun perustaitoja. Harjoituksia on kahdesti viikossa. Kurssin päätteeksi (tammikuussa) suoritetaan keltainen vyö, jonka jälkeen on jo mahdollista osallistua ensimmäisiin aloittelijoiden kisoihin.

 


 

SAMURAINUORET (n. 8-10 -vuotiaat ja n. 10-12 -vuotiaat)
Junnu 1 ryhmä ja Samurainuoret harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Ryhmät muodostetaan siten, että samassa ryhmässä on mahdollisimman tasaiset ja sopivat harjoituskaverit mm. kehitysasteen mukaan.

Junnuryhmät osallistuvat alueellisiin tapahtumiin mm. Oulussa, Kajaanissa, Iisalmessa, Vihannissa ja Raahessa. Junnuryhmistä siirrytään nuorten ryhmään yläkouluikäisinä. Vyöarvoissa edetään oranssiin ja vihreään vyöhön ja koulutuksista käydään Judon perusteet ja oppimisen ja opettamisen perusteet.

 


 

NUORTEN RYHMÄ (U15 / U18 / U21)
Nuoret harjoittelevat tavoitteidensa mukaisesti judoa 3-5 kertaa viikossa ja innoikkaimmat jopa enemmänkin.

Nuoret voivat harjoittelun lisäksi tehdä muitakin valintoja omalla judourallaa, esimerkiksi ryhtymällä apuohjaajaksi, tuomariksi, kilpailujen järjestäjäksi yms. Osa nuorista tavoittelee menestystä kilpatatameilta aina maailman huipulle asti. Kilpaurheilua harrastaville suunnitellaan oma harjoitusohjelma.

Nuoret  judokat voivat osallistua Judon yläkouluakatemian toimintaan, joka perustuu judokan urapolun tavoitteisiin ja sisältöihin sekä valintavaiheen asiantuntijatyöhön (Kihu 2014). Tavoitteena on kasvattaa nuorille kokonaisvaltainen urheilullinen perusta, jonka avulla nuori voi pysyä terveenä ja menestyä urheilussa ja elämässä. Harjoittelu koostuu monipuolisesta taito-, fysiikka- ja lajiharjoittelusta. Lisäksi tutustutaan urheilijan elämänhallintaan ja opetellaan urheilullisia elämäntapoja.

Nuoret suorittavat sinisen, ruskean ja mustan vyön sekä käyvät judotuomarin peruskurssin.

 


 

ERKKAJUDO
Erkkajudo eli sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen.

Sovellettua judotoimintaa järjestetään yli 25 paikkakunnalla Judoliiton jäsenseuroissa. Judoliitto on lajiliittojen ykkönen sovelletussa liikunnassa.

 AIKUISET / VETERAANIT
Kuntojudo on judoa. Ero kilpailuun tähtäävään harjoitteluun on lähinnä harjoituksen intensiteetissä, jonka jokainen voi kuntojudossa sovittaa omiin lähtökohtiinsa sopivaksi. Silti kuntojudossakin voi saavuttaa merkittäviä voittoja – oman itsensä voi voittaa joka harjoituksissa ja vyöarvoja voi saavuttaa. Kuntojudolla on taipumus tehdä ihmeitä aikuisharrastajan fyysiselle kunnolle ja liikunnallisille taidoille. Monipuolisempaa ja motivoivampaa liikuntaa on vaikea keksiä.

Kuntojudossa käy judokoita hyvinkin erilaisilla taustoilla. Toiset ovat juuri alkeiskurssin käyneitä nuoria aikuisia, toiset vanhoja mestareita, jotka ylläpitävät kuntoaan ja taitojaan rennomman harjoittelun avulla. Moni aloittaa judon tai palaa nuoruuden harrastuksensa pariin samalla kun lapset aloittavat judon harrastamisen. Lähtökohdat ja tavoitteet ovat erilaisia, mutta kaikkia yhdistää oman osaamisen kehittäminen ja yhdessä oppimisen ilo.

Syksyllä 2020 mukaan otetaan uusia harrastajia. Ole yhteydessä jani.suokanerva@koyama.fi . Pääset kokeilemaankaksi viikkoa ilmaiseksi ja seura pyrkii myös antamaan lainaksi puvun näille kerroille. 

MATTOJUDO
Mattojudo on sunnuntaisin käytävä mattokamppailuun keskittyvä harjoitus, jossa kokoontuvat kaikki yli 13-vuotiaat seuralaiset ottamaan mittaa toisistaan. Harjoitukseen ovat tervetulleita myös muiden lajien edustajat. Jos et ole seuran jäsen, ole yhtydessä etukäteen jani.suokanerva@koyama.fi jotta osaamme päästää sinut portista läpi. Tule ja testaa taitosi! Meistä ei välttämättä ole vastusta juuri sinulle, mutta takaamme, että hiki tulee. 
Mattokamppailu käydään judon säännöin eli tavoitteena on saada vastustaja pysymään selällään sidonnassa. Kokeneet kamppailijat saavat lisäksi tehdä lukkoja kyynärniveleen tai pyrkiä saamaan vastustajan luovuttamaan kuristustekniikoilla. Voit sopia vastustajasi kanssa myös siitä, ettei kuristuksia ja käsilukkoja käytetä.