Koyama ry

Rovaniemen judoseura on saanut nimensä harjoittelupaikan eli Ounasvaaran mukaan. ( Ko= pieni, yama=vuori eli Koyama = Pieni vuori). Kaupungin kupeessa kohoavalla vaaralla on Lapin Urheiluopisto, josta löytyy myös koyamalaisten tallaama tatami. Alunperin judon toi Rovaniemelle Seppo Räty 1.kyu yli 40-vuotta sitten. Alkuvuosikymmenet painittiin Lapin Lukon alaisuudessa, mutta kun aika oli kypsä vuonna 1990, perustettiin lajin erikoisseura, KOYAMA. Tänään, vuonna 2013, mustan vyön arvon on saavuttanut 35 Koyaman kasvattia.

Koyama panostaa pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen judon juniorivalmennukseen. Viime vuosina juniorimme ovat kiertäneet isolla joukolla kansallisia kilpailuja. Koyama on kansallisesti seurana viiden kärjessä mitattaessa junoioreiden kilpailutoimintaan osallistumisaktiivisuutta. Junioriryhmiemme ohjaajina toimivat seuran omat kasvatit ja vastuuohjaajilla on järjestäen yli 20-vuoden kokemus lajin parista. Judon kasvatuksellinen puoli on keskeinen osa juniorityötämme ja pyrimme tukemaan jäsentemme judollisten taitojen kehityksen lisäksi heidän kasvua ja kehitystä ihmisenä. Judo tarjoaa elämänmittaisen polun oman itsensä haastamiseen, kehittämiseen, kasvuun ja lopulta oman itsensä löytämiseen.

Judo on kamppailulaji, jossa täysitehoinnen kamppailu on mahdollista ilman kohtuutonta loukkaantumisriskiä. Judoka kasvaa ja kehittyy vuorovaikutuksessa harjoitustovereiden kanssa, eikä judossa kukaan kehity yksin. Judossa oppiminen tapahtuu yhdessä. Harjoitellakseen, kamppaillakseen judoka tarvitsee toista judokaa. Näin ollen judoka oppii välittämään, arvostamaan ja kunniottamaan, niin harjoituskavereitaan kuin vastustajiansakin, heidän panostaan omassa kehityksessään ja kasvussaan.

Seuramme valttikortti näinä vuosina on ollut ja tulee varmastikin jatkossakin olemaan hyvä yhteishenki. Jokainen judoka harjoittelee omien voimiensa ja taitojensa mukaisesti ja harjoituksissa otetaan toiset huomioon. Huolimatta siitä, että harjoittelemme lujasti, pyrimme aina säilyttämään pilkkeen silmäkulmassa!

Toivotamme kaikki uudet harrastajat joukkoomme mukaan ja myös vierailevat tähdet otetaan avosylin vastaan. Jos liikut lomamatkallasi tai muuten vain pohjoisessa, älä unohda judogia kotiin. Tosin lainapukukin löytyy helposti! Löydät sivuiltamme myös yhteystiedot ja harjoitusten ajankohdat.