Kilpaileminen

 

 

MITÄ ON KILPAJUDO

Kilpailtaessa saadaan parhaiten selville toimivatko harjoitellut tekniikat ja itsehillintä myös tositilanteessa. Judo-ottelussa pyrkimyksenä on heittää vastustaja selälleen mahdollisimman suurella voimalla. Täydellisesti onnistunut heitto päättää ottelun ipponiin. Ottelun voi ratkaista myös kuristamalla tai tekemällä käsilukon, jolloin vastustaja antautuu.  C-juniorit ja nuoremmat eivät saa käyttää lukkoja eivätkä kuristuksia. Myös 20 sekuntia kestänyt sidonta tuo voiton. Lyhemmän aikaa kestäneet sidonnat ja osittain onnistuneet heitot tuovat pisteitä, joilla ottelu ratkaistaan ellei kumpikaan ottelijoista suorita ipponia.

Koyamassa tehdään pitkäjänteistä juniorityötä: 

 

  •  

Tulevien vuosien kisoja Rovaniemellä:

· 2017 keväällä Nuorten SM
· 2017 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)
· 2018 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)
· 2019 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut
· 2019 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)
· 2020 SM yleiset sarjat
· 2020 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)
· 2021 NSM
· 2021 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)
· 2022 syksy samurai-cup III (osa Barents cuppia)

 

Yksilölaji jonka harrastaja ei ole yksin.

Judossa järjestetään kilpailuja miehille, naisille, junioreille ja ikämiehille. Tavallisten ottelujen lisäksi on olemassa myös mattojudo- ja katakilpailuja. Katakilpailuissa esitellään muodollisia liikesarjoja, jotka arvostellaan. Katassa voi harjoitella turvallisesti myös vaarallisempia ja kilpailuissa kiellettyjä liikkeitä, kuten lyöntejä, potkuja ja polvilukkoja.

Kunnian kentiltä: Lontoon olympialaiset 2012

Kilpajudoon erikoistuva voi asettaa tavoitteensa aina olympiamitaleille saakka. Mestarilta vaaditaan hyvää tekniikkaa, fysiikkaa ja henkistä kanttia.

Lähde: Suomen judoliitto