Muksujudo

Judon aloittamiselle jokainen ikä on sopiva. Joissakin seuroissa judoa opetetaan jo aivan taaperoikäisille. Koyamassa muksujudokoiden mukaan pääsevät 5-7 vuotiaat. 

Aivan pienimmät opettelevat judoa luonnollisesti leikin varjolla. Tärkeää on myös opetella käytöstapoja ja ennen kaikkea toisen kunnioittamisen periaatetta.

Muksujudon lähtökohtana on lapsen monipuolisen liikunnan tukeminen. Muksujudossa opetellaan myös judollisia taitoja, kuten vastustajan hallitsemista matossa, kaatumista ja heittoja. Kun lapsi oppii jo pienenä tuntemaan kehonsa ja hallitsemaan sitä paremmin, hänellä on iän myötä paremmat edellytykset omaksua vaikeatkin judotekniikat niin, että ne ovat luontevia.

Judon avulla lapsi oppii kunnioittamaan muita ja toimimaan niin parin kanssa kuin ryhmässäkin. Jokainen judossa käyvä toimii yhteisesti sovittujen käyttäytymissääntöjen mukaisesti. Itsensä hallitseva ja judon periaatteet sisäistänyt lapsi on henkisesti ja fyysisesti vahvempi myös judotatamin ulkopuolella.

Muksujudossa ohjaajina toimivat Judoliiton Muksujudo-ohjaajakoulutuksen käyneet henkilöt.

Lähde : Judoliitto

 

Koyaman muksujudoryhmää ohjaa Samuel Salmela. Syksyllä 2017 ryhmä treenaa sunnuntaisin klo 17-18. Muksujudon hinta on 140 e/ syyskausi. Judopuvun voi tilata seuran kautta hintaan 25 e.

Lokakuu 2017: vapaita paikkoja voi kysellä suoraan annika.suokanerva@gmail.com