Juniori SWOP:sta Markus Lambackalle pronssia!

6.10.2016

Lauantaina 24.9.2016 Tukholmassa oteltiin judon nuorten avoin kansainvälinen turnaus. Kilpailuissa oli 301 judokaa kahdeksasta eri maasta. Koyamasta ottelemassa olivat Markus Lambacka (U18 -90 kg, U21 -90 kg), Joonatan Haapanen (U18 73 kg) ja valmentajana Tuomo Seikkula.

Kesän U18 EM:n jälkeen Markus vaihtoi painoluokan -81 kg:sta -90 kg:n sarjaan ja J-SWOP oli ensimmäinen kerta uudessa painoluokassa kansainvälisessä turnauksessa. Debytointi uuteen painoluokkaan onnistui varsin hyvin. Omassa ikäluokassa (U18) Markus sai pronssia. Vanhemmassa ikäluokassa U21 Markus pystyi vakuuttavasti haastamaan kaikki vastustajansa, mutta ottelut päättyivät päivän seitsemännessä matsissa, nilkan vääntymiseen. Vastustaja pääsi istahtamaan Markuksen jalkataipeeseen, jolloin yhden nilkan päälle tuli n. 180 kg ja se on vahvallekin nilkalle liikaa. Sitä eivät nivelsiteet kestäneet ja seurauksena oli otteluiden keskeytyminen sekä käynti paikallisessa sairaalassa. Vanhemmasta ikäluokasta tuli kuitenkin yksi otteluvoitto (7. sija) sekä erittäin vakuuttavia ja kovatasoisia otteluita. 

Joonatan otteli erittäin kovia ja tasaisia matseja omassa sarjassa U18 -73 kg:n ja onnistui saalistamaan yhden otteluvoiton. Ottelut olivat erittäin vauhdikkaita ja kovatempoisia. Joonatan kykeni hallitsemaan sekä pitämään aloitteet kaikissa otteluissa vähintään ottelun puoliväliin saakka, mutta sitten virheiden määrä ja vauhdin hidastuminen käänsi aloitteet vastustajille. Näin voitettavissa olleet ottelut lopulta päättyivät tappioon. Kuitenkin hyvä otteleminen tuo luottamusta jatkoon. Lisää matseja ja kuntoa kovemmaksi, niin aloitteet ja hallinta pysyy loppuun asti, jolloin matsit aletaan voittamaan.

Seuraavan kerran Joonatan matsaa Rovaniemellä Samurai Cupissa ja Barents Cupissa 8-9.10.2016. Markus joutuu parantelemaan nilkkaansa ja hänen seuraavat ottelut ovat näillä näkymin vajaan kuukauden päästä Lommelissa oteltavassa kansainvälisessä Flanders Cupissa, jonne myös Joonatan lähtee matsaamaan sekä Tuomo valmentamaan.

Tulokset & judoliiton juttu: Suomalaiset menestyksekkäitä nuorten Swedish Judo Openissa.