Koyamalle mitaleita Barents cupissa!

15.6.2016

Lauantaina 11.6.2016 oteltiin Norjassa Bodössa Barents cup-turnaus. Osallistujia kisoissa oli lähes toistasataa ja moni otteli useammassa kuin yhdessä sarjassa. Suomesta turnaukseen lähti yli kymmenen kilpailijaa, ja Koyamaa edustivat Joonatan Haapanen, Viljami Siivola ja Louna-Lumia Seikkula. Huoltajina Jade Seikkula ja Kai Haapanen.

Matkaan lähdettiin myöhään torstai-iltana Venäläisjudokoiden bussikyydillä ja perillä oltiin perjantaiaamuna. Pitkästä matkustuksesta huolimatta lauantaina oltiin hyvissä kisavireissä, ja Koyaman mitalisaldo oli sen mukainen. Sarjoistaan hopeaa itselleen taistelivat Viljami Siivola (U15 -60kg)ja Louna-Lumia Seikkula, joka otteli ikäistään vanhempien ja painavampien tyttöjen sarjassa (U15 -40 kg), ja oman sarjansa kultamitalin nappasi Joonatan Haapanen (U18 -73 kg).

Pitkän kisapäivän jälkeen illalla oli luvassa perinteinen grillijuhla, jossa palauduttiin päivän otteluista ja tankattiin seuraavan päivän leiriä varten. Sunnuntai aloitettiinkin sitten treenien merkeissä. Harjoitukset olivat leirin ainoat, mutta kestivät kolme tuntia pienellä tauolla puolessa välissä. Treenit ohjasi menestynyt brittivalmentaja Mike Newton, joka nykyään toimii Norjan päävalmentajana. Tekniikkaharjoittelun pääpaino oli osoto-garissa ja uchi-matassa Ilias Iliadiksen tyyliin. Treenit päättyivät randoreihin, joissa päästiin haastamaan niin norjalaisia kuin venäläisiäkin judokoita. Kotimatkalle suomalaiset ja venäläiset lähtivät sunnuntai-iltapäivästä, jos ei mitali kaulassa niin ainakin yhtä opettavaista kisakokemusta rikkaampana.

Seuraavan kerran mitaleita Barents Cupissa ratkotaan ensisyksynä Rovaniemellä 8.10.2016 järjestettävässä turnauksessa, joka on samalla osa kansallista nuorten Samurai cuppia.